2011 m. liepos 24 d., sekmadienis

Kulinarinis savaitgalis

Po penktadienio, kuomet dalyvavau kolegos Liudviko išleistuvių pasisėdėjime, smarkiai sukirbo noras išsikepti lietinių blynų. Tiesą pasakius, esu kažkada bandžiusi juos kepti, bet man nelabai pavyko. Nuo to karto daugiau šio kulinarinio eksperimento nebekartojau. Tačiau kai Liudvikas patarė išplakus kiaušinius juos užplikyti, nesugebėjau atsispirti pabandyti dar kartą. Ir štai šeštadienį ant stalo gardžiai kvepia lietiniai su sūriu ir lietiniai su mėsos - cukinijos įdaru. Man iki šiol keista, kad vyriškos lyties atstovas gali duoti naudingą patarimą apie lietinių blynelių kepimą, nes iki šiol vyrai ir lietiniai man buvo nesuderinami dalykai... Liudvikai, ačiū! Mano vaikai ateityje tau tikrai liks dėkingi :)))




Sekmadienį galiausiai prisiruošiau papuošti balkoną. Šiais metais ilgai atostogavome birželį, o kai grįžome, nebuvo net kada dulkių namie nusivalyt, nekalbant apie gėlių priežiūrą balkone. Na, bet galiausiai mūsų balkonas papuoštas tagetėmis (mano krašte jas vadina tiesiog gvazdikais) ir astromis. Šios gėlės man labiausiai primena mamos darželį, tikriausiai todėl jas ir išsirinkau. Vazonuose žemes apdėjau mulčiu, nes kitu atveju lyjant lietui arba kaimynei iš viršutinio buto laistant savo grožybes, žemės smarkiai aptaško džiūstančius rūbus. Tikiuosi šis mano sprendimas pasiteisins :)





O kol aš sodinau gėles, Tautvydas minkė tešlą kibinams... Taip taip, sugalvojome namie išsikepti kibinų. O kadangi aš laaaabai nemėgstų miltų tarp pirštų, tešlos minkymo rankomis ir panašių dalykų tai susitarėm, kad šio darbo aš nesiimsiu. Tiesą pasakius neapsirikau, tešla buvo išminkyta puikiai :) Daug šauniau nei tikėjausi.



Na, bet mano gėlių sodinimas užtruko tiek pat, kiek ir tešlos minkymas bei šaldymas, todėl įdarą ruošiau ir kibinus formavau aš. Iš ryto, žiūrėdama laidą su Asta Stašaityte, išgirdau patarimą, kaip pjaustyti svogūnus, kad nebėgtų ašaros. Buvo puiki proga išbandyti šiandien, ruošiant įdarą kibinams. Štai tas būdas:




Ogi tiesiog tereikia įsikąsti šaukštą į burną. Ir tai tikrai padeda. Na, bent jau aš šiandien pjaustydama svogūną neverkiau, kuo nustebinau ir Tautvydą, iki šiol atlikdavusį šį darbą už mane :)


Toliau kočiojome tešlą ir bandėme išgauti kibinų formą...




Kepėme...





Valgėme...




Likusius kibinus išdalinsime, nes 14 vnt dviem asmenims tikrai per daug.


Pabandykite ir jūs! Pigu, skanu, paprasta, smagu :) Pirštelius apsilaižyti galima.


p.s tik svarbiausia nepamiršti saiko ;)


Skanaus!




2 komentarai:

  1. Tai, aiškiai, kad pabandytumėme, jei receptuką dar įmestumėte... negi dabar ieškotis po interneto platybes... dar kokį neskanų susirasiu... o čia jau būtų išbandytas receptas... ;))))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dariau žiūrėdama šį filmuką http://www.youtube.com/watch?v=907A1RJMdu4
    Tik faršui naudojau kalakutieną :) Laaabai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti